Prins Charles är en stor anhängare av homeopati

Idag, den 3 april, offentliggjordes det: “Prins Charles snabba tillfrisknande från Coronaviruset möjliggjordes tack vare homeopatisk och ayurvedisk medicin!”

Uttalandet kommer från Indiens homeopatiminister Shripad Naik som varit i direktkontakt med Prince Charles indiske läkare.

I en presskonferens lade ministern till: “Detta bekräftar vår tusenåriga tradition av dessa båda läkekonster”.

Den indiske läkare som förskrivit Prins Charles medicin – Doktor Isaac Mathai som driver Soukya ayurveda resort i Bangalore – bekräftar för ministern att “De medel som Prins Charles tagit har tidigare visat ha en god effekt på olika virus”.

AlmaNova var på plats på samma centra i södra Indien där man integrerar ayurveda, homeopati, fytoterapi, nutrition och yoga. Tidigare har vi även träffat den indiske homeopatiministern Shripad Naik som även medverkar i dokumentären “Homeopati & Demokrati”.

AlmaNova träffade ministern Shripad Naik redan 2018 under filminspelningarna till filmen Homeopati & Demokrati

Under presskonferensen kunde ministern även konstatera att Indien är ett av de få länder som lyckats bäst med att hålla nere smittspridningen av Corona. Den 3 april var antalet smittade enbart 2088 (56 avlidna) på en befolkning av 1,3 miljarder människor. Regeringen har tagit till flera grepp för att tackla situationen. Landet befinner sig för närvarande i en tre veckor lång karantän. Från regeringshåll och i massmedia går man även ut och uppmanar människor att stärka sitt eget immunförsvar, bland annat med hjälp av det homeopatiska medlet Arsenicum.

Till slut la ministern Shripad Naik till “Bara för att vi inte i nuläget har vetenskapliga bevis på att dessa metoder fungerar på Coronaviruset betyder inte det att de inte har effekt. Det är bara en fråga om att få det vetenskapligt bevisat”.

Läs mer om Prins Charles och ministern Shripad Naik genom att bli prenumerant:

källa: https://indianexpress.com/article/cities/goa/prince-charles-coronavirus-covid-19-ayurveda-ayush-6344510/?fbclid=IwAR0thbwEBCRX_Xf_LMJTgI7ZDoL4-mCVRvhGFX0tTrW2YhuDKELE5_ZQnaQ