… Det verkar så eftersom alla doktorer skriver ut statinpreparat för att sänka kolesterol.

Av Karl Arfors

Jag har nu använt mycket tid för att försöka förstå detta, eftersom jag vet att det är fel och nu har det dessutom kommit en bok som beskriver hur ”Low cholesterol leads to an Early Death” by David Evans.
Den presenterar evidens och fakta från 101 vetenskapliga uppsatser i de bästa medicinska tidskrifter, som New England Journal of Medicin, British Medical Journal, The Lancet, Circulation etc. och alla 101 uppsatserna visar att högre kolesterolvärden är bra för dig.

Det är fantastiskt att alla företag inom Big Pharma som säljer statin-preparat hävdar att man skall minska kolesterolet, när den medicinska litteraturen i uppsats efter uppsats visar att det är bättre att ha ett högt kolesterol och att man dessutom lever längre när man har ett högt kolesterol. Kolesterol är som Ni vet en livsnödvändig substans i våra cell-membran och särskilt i vår hjärna är höga kolesterolvärden livsviktigt för hjärnans funktion.
Detta är förmodligen en fantastisk konspiration och är ett avancerat lurendrejeri av Big Pharma.

Jag tycker att Ni skall lyssna på Ralf Sundbergs föredrag om Kolesterol för att bilda er en egen uppfattning om kolesterolets ofarlighet.