I denna nya tid av Coronavirus då viruset upptar större och större utrymme både inom det mediala liksom inom vår medvetenhet är det viktigt att få lite distans och inte dras med i hysterin. Regel nummer ett för god hälsa och starkt immunförsvar är nämligen denna: låt inte rädslan ta över ditt liv. Vårt mentala tillstånd är nämligen oerhört viktigt då det även genom placeboo effekten har en stor påverkan på vårt hälsotillstånd.

Det finns ännu inget medel som kan bota Coronaviruset så ansvaret för att hålla dig frisk kan inte läggas över på någon annan. Nu har du chansen att själv ta eget ansvar för din hälsa – och det allra bästa du i dagsläget kan göra för att slippa bli attackerad av viruset är att stärka ditt immunförsvar! Det kan man göra hemifrån och det är i princip gratis!

AlmaNova har här listat 12 faktorer för att boosta ditt immunförsvar:

 • C-vitamin och D-vitamin i höga doser. Finns att köpa billigt i närmaste livsmedelsbutik. Blandas med dricksvatten. Tas helst med färsk citron i ett glas med vatten varje morgon före frukost.
 • Kolloidalt silver. Ett välkänt medel som tar död på bakterier, vissa virus och svamp. Kan tas i förebyggande syfte med dricksvattnet.
 • Ashwaganda, indisk ayurvedisk läkeört som är välkänd för att boosta immunförsvaret samt homeopatmedlet Arsenicum (rekommenderas av Indiska regeringen för att förebygga Coronaviruset)
 • Ginseng – du kan inhandla roten från din närmaste livsmedelsbutik och göra teer under hela dagen för att öka resistensen i kroppen samt ta död på mikroorganismer som sänker ditt immunförsvar.
 • Fokusera på det positiva i livet – ta promenader som får dig att må bättre, titta på filmer som inspirerar, lyssna på avslappnande musik. Koppla bort det mediala flödet med skrämselpropaganda i högsta möjliga mån. Var medveten om att där du riktar ditt fokus, dit flödar energin.
 • Läs inspirerande böcker om medvetenhet som höjer din kunskap och fördjupar din förståelse om hur sammansvetsad själen är med kroppen. Förslag på böcker: “Biology of Belief” av Bruce Lipton, ”The everything answer book” av Amit Goswami, “Becoming supernatural” av Joe Dispenza och “Övertygelsens kraft” av Gregg Braden. Läs artiklar och se videos med dessa välkända talare om vad som på naturlig väg håller uppe immunförsvaret och stärker både sinne och kropp. På AlmaNovas hemsida erbjuder vi många tips på hur vi kan tänka och vad vi kan göra själva för att höja vårt mående.
 • Ta ett varmt bad och fyll badet av essentiella oljor och någon matsked bikarbonat som basar kroppen. Virus, mikrober och svamp trivs i syrliga miljöer.
 • Bada bastu dagligen för att svettas ut gifter i kroppen som drar ner immunförsvaret.
 • Ljudbad – har du instrument hemma med lugnande frekvenser ex tibetanska skålar spela på dem då frekvenserna stärker våra celler! Alternativt plocka fram en cd-skiva eller spela musik från Youtube med sköna lugna frekvenser som lugnar ner ditt nervsystem.
 • Meditera och gör yoga åtminstone en timma om dan och fokusera på djup andning för att syresätta cellerna.
 • Laga lättsmält mat bestående av mycket grönsaker och gärna med vitlök, gurkmeja och syrad mat som innehåller mycket naturlig probiotika.
 • Om du inte får i dig probiotika via maten kan du ta kosttillskott med probiotika i eller köpa det svenska märket Probioform som kommer i flytande form. En stark tarmflora innebär ett starkt immunförsvar!

Läs mer om hur du stärker ditt immunförsvar genom att bli prenumerant:

Läs mer om vad du bör veta om Coronaviruset

FOTNOT: Se även video med den världsberömde författaren Mark Sircus som skrivit flera böcker om naturläkemedel man kan använda som man själv kan boosta sitt immunförsvar med hemifrån.