AlmaNovas redaktör och filmskapare Anna Böhlmark intervjuar Indiens homeopatiminister

AlmaNova lanserar nu officiellt  filmen “Homeopati & Demokrati”!

Filmens sista tagningar gjordes under våren 2018 med Indiens homeopatiminister. Två år tidigare hade vi filmat professor Dan Larhammar som i svenska riksdagen förkunnade att “det finns inga bevis för att homeopati fungerar”.

Varför negligerar svenska akademiker, läkare och myndigheter att homeopati faktiskt används av 500 miljoner människor världen runt?

Borde homeopati vara en demokratisk rättighet? Borde man kunna få välja vilken behandlingsmetod man vill ha? Vad är homeopati? Är homeopati placebo? Fungerar homeopati på djur?

Dessa är några av de frågor som filmen söker svar på. Genom av att ge en bild av hur situationen ser ut i fem olika länder, framkommer det tydligt vilka olika attityder till homeopati som dominerar i de olika länderna.

I filmen får vi möta världens främste homeopat George Vithoulkas som fick motta   The Right Livelihood Awards i Sveriges riksdag; Indiens homeopatiminister; professor Harald Matthes vid det tyska integrativa sjukhuset Havelhöhe samt flera patientfall.

Filmen syftar till att beskriva hur homeopati fungerar och att svara på viktiga frågor som rör valfrihet inom vården, mänskliga rättigheter och demokrati.

För att se hela filmen:  Homeopati & Demokrati – hela filmen

För att veta mer om homeopati och Vithoulkas, den Indiske homeopatiministern, professor Matthes och användarberättelser från Sverige bli prenumerant på AlmaNova: