I samband med legaliseringen av cannabis i Canada den 20 juni 2018, var AlmaNova på plats för att träffa personer som använt den för medicinskt bruk. Vittnesmålen var många och häpnadsväckande.

Michael Maser, vetenskapsman
– Ärligt talat så räddade marijuana livet på mig. Som tonåring genomgick jag en stark stress. När jag hittade marijuanan använde jag den som hjälp men utan att skapa ett beroende.

Sandra, Maple Ridge, butiksbiträde
– Igår var det en 95 årig kvinna som kom in!
Hon var så ljuvlig! Hon letade efter en cdb-olja som kunde hjälpa henne mot hennes artros då hennes husläkare hade rekommenderat det. När hon kom in i butiken kunde hon knappt använda sina händer. Jag gav henne några testprodukter, hon gick hem och kom åter efter några timmar och sa att hon nu kunde använda sina händer igen!

Andrea Kalack, butiksbiträde
– Jag går på antidepressiva medel då jag lider av depression och ångest. Jag har både maniska och depressiva stunder. Jag har fått marijuana utskrivet på recept av en läkare för att reglera dessa stunder mellan hög och låg och lätta på biverkningarna från de antidepressiva medlen. Humöret blir jämnare.

Utdrag ur artikeln om medicinsk cannabis. För att läsa hela:

Filmerna är en del av en större dokumentärfilm som släpps våren 2021. För att se mer om filmen och för mer information om medicinsk cannabis: