Sveriges första internationella konferens inom medicinsk cannabis gick av stapeln i Stockholm i slutet av maj och innehöll en lång kavalkad av föreläsare, företag, patienter och läkare. Det var inte utan viss förvåning som vi fick se den svenska melodifestivalvinnaren Cornelia även dyka upp på scenen som en frisk fläkt.

Jeanette Sjöstedt var en av fyra patienter som fick berätta om sin historia på scen.

När fyra patienter bjöds upp att berätta om sina respektive fall på scen, var det nog få i publiken som inte berördes av deras historier. Speciellt berörs vi av Jeanette Sjöstedt: ”För lite drygt fyra år sedan var jag mer eller mindre döende. Mina dagar spenderades i sängen, jag sov tjugo timmar per dygn och jag vägde 130 kilo. Till slut klarade jag inte längre att gå uppför trappen. Min läkare såg hur illa jag mådde men svarade ´Jeanette jag vill så gärna hjälpa dig men kan inte för om jag förskriver cannabis så mister jag jobbet´. Att stoppa i folk sådana kopiösa mängder opioider som läkarna gör är hysteriskt. Jag hade sexton olika preparat”.

AlmaNova var på plats på konferensen. Läs hela artikeln genom att bli prenumerant: